Friday, July 20, 2012

Apa kata Anda ?

Beberapa hari yang lalu kite dikejutkan dengan pengumuman pasal kebenaran membawa handfon ke sekolah
Logik atau tak?

Yooo yo yo yo Assalamualaikum .
Macam DJ doe .
Yezza pa kaba suma lama gua tak update blog ma
maklumla sibuk keje carik duit tuk anak bini .
Muaaaahahahaha

Haa, ape macam isu nieh? 
Tak rase macam pelik ke benarkan student bawak fon?
ke korang taktau ade isu nieh? 
Jap gua kasi refresh, cuci lu orang punya otak aa..


Okey? amacam ? Ingat dah? 
Gua pon rse agak pelik la . Pasai pa, apa rasional kerajaan bagi bawak fon gi skolah plak nieh .
Dulu time aku dok asrama kat Azlan dulu takde plak nak buat macam nieh .
Dah kluar skola baru nak bagi .
 Miaaaahahahaha .

Tak tak . 
Sebenarnye aku terpikior, apekah dgn care nie bole mmbantu student tuk terus belajo.
Paham paham jela kan . Handpon macam macam ade.
Video boleh, Lagu bole, Games bole .
Bukan boleh sangat . 
Teringat aku serta kengkawan main game lam handpon mase kuliah . Slalunye bio la .
Hahahaha .

Style . KauHade?

So, kalo di'list'kan kebaikan ngn keburukan, kompom keburukan menang .
tak caye? tak caye korg list la senirik .
Kalo rasional dorg nk elak kene culik, care lain byk je lagi . 
perlu ke guna care yg lebih byk keburukan dri kebaikan? 
Kankankan?

Tapi aku terpikir,
Kenape tibe tibe aku pulak yg emo pasal isu nieh
sedangkan time aku skola dulu bukan main galak lagi aku bawak fon .
sampai bape kali kantoi dah .
Tibe tibe dah abes skolah, aku rase benda ni mmg salah .
Adakah itu petanda yang pmikiran aku semakin matang?
*keningkening*

Mane boleh . 
Aku dah lame matang kot . ngaaahahaha
Jadi gua rase ( kejap gua kejap aku ) perlu ade reason yg kukuh la tuk support law baru nieh .
Dan mcm yg tertulis kt atas tadi, 'kebenaran bersyarat'
Jadi aku rase tak semestinye student bole bawak fon sesuke hati . 
Kena kawal la.
 Sape yg kne buat ?
Kompom para cikgu .
Tapi persoalan lain pulak?
Rajin ke cikgu2 skola nak cek sengsorang?
Berdasarkan pade 'kebenaran bersyarat' tu?

Aku pon malas .
Jadi, daripade buang mase ngn bende kejadah tu,
baik fokus trus pade pembelajaran . 
Jadi senang citer tayah bawak langsung . 
Kankankan?
 takpun kalo nak bagi bawak jgak, ujung minggu baru bole gune .
Hari ahad kutip bagi blek warden . tu tuk yg beasrama la . 
Yang tak duduk asrama, korang blek umah
korang gayut la puas puas 
sambil makan, sambil mandi ke, sambil buang air ke
ikut suke kome la .
janji time blajo, blajo bebenor .

Kankankan?

Muaaaahahahahahahaahah

Promot Handset gua . Muaaahahaha

* Aku pon tatau la function fon nak gune time skola, 
  nak kate gune tok msg, sape aku nak msg .
  single lagi pon . Ape senanye fuctnye . Hewhew




3 comments:

  1. kalau nak elak kena culik. gantung wisel sorang satu kat leher.bile org tak kenal dekat, tiup. bukan ke lagi efisyen dan tak berisiko? kan kan kan?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ade satu lagi masalah, time blajo sume pakat tiup wisel . maklum lah budakbudak . hahahaha

      Delete
  2. dapat pulak wisel tu kat kapten haa memang mimpi ah nak belajar haha

    ReplyDelete

English Premier League News